Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli

Przepis na ok. 10 kotletów

kotlety z mortadeli

kotlety z mortadeli

  • 10 plastrów mortadeli po 1 cm każdy
  • 2 rozkłócone jajka
  • bułka tarta
  • olej

 

 

 

Mortadelę ( może być paprykowa) kroimy na 1 cm plastry. Każdy plaster obtaczamy w jajku i bułce tartej po czym smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Możemy również urozmaicić wersję i zrobić kotlety z roztopionym żółtym serem na każdym plastrze. Kotlety podajemy z sałatkami, ziemniaczkami lub pieczywem. Jest to danie ekspresowe, tanie ale zadziwiająco smaczne.

kotlety z mortadeli

kotlety z mortadeli

kotlety z mortadeli

kotlety z mortadeli

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (10 votes cast)
Kotlety z mortadeli, 3.6 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013