Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Skrzydełka indycze z miodem i musztardą

Skrzydełka indycze z miodem i musztardą

Przepis na 4-6 porcji

skrzydełka indycze w miodzie

skrzydełka indycze w miodzie

  • 3-4 skrzydła indycze
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy
  • 5 łyżek oliwy
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • sól morska

 

 

Skrzydełka myjemy i dzielimy na półowę. Miód, olej, musztardę i sos sojowy mieszamy razem i powstałą marynatą zalewamy indyka na min. 1 godzinę( najlepiej na noc). Zamarynowane mięso posypujemy lekko solą, przekładamy razem z zalewą do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Indyka pieczemy ok. godziny po czym odkrywamy folię i pieczemy jeszcze pół godziny aby skórka zarumieniła się.

skrzydełka indycze w miodzie

skrzydełka indycze w miodzie

skrzydełka indycze w miodzi

skrzydełka indycze w miodzi

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (24 votes cast)
Skrzydełka indycze z miodem i musztardą, 4.3 out of 5 based on 24 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

4 Komentarze do wpisu “Skrzydełka indycze z miodem i musztardą”

  1. Słodziaczek pisze:

    Nigdy nie miałam jeszcze okazji robić skrzydełek. Dzięki za fajny przepis.

    • Diana pisze:

      tez pierwszy raz robiłam skrzydełka indycze i muszę powiedzieć, że są bardzo smaczne, polecam spróbować! pozdrawiam!

  2. Justyna pisze:

    Chyba zrobię podobnie kurczaczka :) Musi być bardzo smaczne. Lubie takie ostrosłodkie połączenia :)

  3. plnk pisze:

    Przed chwilą jadłem. Sama marynata jest przepyszna, indyk w tym zapieczony urywa poślady. :)

DianaGotuje.pl 2013