Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Leczo

Leczo

Porcja dla 6-8 osób

leczo

leczo

  • 3 kg czerwonej papryka
  • 2-3 duże cukinia
  • 3 puszki pomidorów
  • 2 cebule
  • 500 gr kiełbasy i kawałek boczku
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 2 szklanki wody
  • 1 główka czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Cukinię i cebulę kroimy w kosteczkę. Wrzucamy warzywa do garnka razem z pomidorami, wodą i oliwą. Kiełbasę podsmażamy z boczkiem, cebulą i wyciśniętym czosnkiem na patelni i dorzucamy do reszty składników. Wszystko dusimy pod przykryciem często mieszając aż papryka nie będzie całkiem miękka. Na koniec doprawiamy wszystko ziołami , solą i pieprzem ( ja lubię maggi). Podajemy z pieczywem.

leczo

leczo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Leczo, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013