Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa szczawiowa z jajkiem

Zupa szczawiowa z jajkiem

Porcja dla 4 osób

zupa szczawiowa z jajkiem

zupa szczawiowa z jajkiem

  • Słoiczek szczawiu lub 0,5 kg świeżego
  • 2 marchewki
  • kawałek selera
  • pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 1 kostka rosołowa
  • jarzynka w proszku
  • pieprz
  • 4 jajka na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 1.5 l wody
  • śmietana

Marchewkę z ziemniakami kroimy w kostkę i wrzucamy do wody razem z pietruszką i selerem i kostka rosołową. Po zagotowaniu dodajemy szczaw ze słoika ( jeżeli świeży jest szczaw to najpierw go myjemy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle aż nie opadnie). Gotujemy aż warzywa nie zmiękną. Zabielamy śmietaną i roztrzepanym jajkiem, doprawiamy jarzynką i pieprzem i w razie potrzeby zagęszczamy mąką. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.

zupa szczawiowa z jajkiem

zupa szczawiowa z jajkiem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Zupa szczawiowa z jajkiem, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013