Popularne przepisy

Caught exception: String could not be parsed as XML This is a list of the best posts.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (10 votes cast)

3 Komentarze do wpisu “Schab duszony w ciemnym piwie z boczkiem i jabłkiem”

  1. kulinarna148 pisze:

    Danie wygląd bardzo apetycznie. Zjadłabym takiego schaba.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

  2. Wojciech pisze:

    Witam, wykonałem dziś wariację w oparciu o ten przepis, z tym, że 300g schabu w 1cmx1cm kostkę pokrojoną (w marynacie: olej, papryka słodka, curry, bazylia) i podsmażoną, udusiłem z pieczarkami, boczkiem i cebulą w ciemnym Żywcu (jeżeli chodzi o smak, to do tego dania polecam piwo „Lublin to Dublin” browarów Pinta i O’haras. Jest co prawda drogie, ok. 14zł/500ml, ale jego smak jest bez porównania z Żywcem czy innymi komercyjnymi ciemnymi piwami na polskim rynku), bez dodatku jabłka. (jak się okazuje, jest ono jednak przydatne, ponieważ mięso staje się po uduszeniu gorzkie jak piwo, ale sądzę, że żurawina lub śliwki też by tu swoje zagrały. Niekoniecznie muszą to być jabłka). W każdym razie polecam eksperymentowanie z tym przepisem

    • Diana pisze:

      Śliwki tez będą dobre ale żurawina może zakwasić potrawę więc dała bym trochę miodu ale pomysły fajne, pozdrawiam

DianaGotuje.pl 2013