Jesteś tutaj: Strona główna > zapiekanki > Zapiekanka z batatów, bakłażana i koziego sera

Zapiekanka z batatów, bakłażana i koziego sera

Przepis na ok 2-3 porcji

zapiekanka z batatów i bakłażanów

zapiekanka z batatów i bakłażanów

  • 1 bakłażan
  • 1 batat
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 300 g pieczarek
  • 5 ząbków czosnku
  • olej rzepakowy
  • 300 g białego koziego sera dojrzewającego
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • parmezan

Batata, bakłażana, ser i pieczarki kroimy w plastry i układamy kolejno w żaroodpornym naczyniu ( batat, pieczarki, ser, bakłażan). Każdą warstwę skrapiamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem. Produkty posypujemy otartym oregano i gdzieniegdzie wbijamy ząbki czosnku. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół i układamy na wierzchu zapiekanki całość posypując parmezanem. Zapiekankę zakrywamy folią i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1h-1,5 aż warzywa zmiękną.

zapiekanka z batatów i bakłażanów

zapiekanka z batatów i bakłażanów

zapiekanka z batatów i bakłażanów

zapiekanka z batatów i bakłażanów

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)
Zapiekanka z batatów, bakłażana i koziego sera, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013