Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Karkówka pieczona z porami i piwem

Karkówka pieczona z porami i piwem

przepis na ok. 6-8 porcji

karkówka z porem

karkówka z porem

  • 8 plastrów karkówki po 1,5 cm każdy
  • biała część pora
  • 5 ząbków czosnku
  • puszka pomidorów
  • musztarda
  • ketchup
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 l jasnego piwa
  • ocet balsamiczny

Karkówkę nacieramy musztardą, octem, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem po czym odkładamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy piwem, dodajemy pokrojonego w krążki pora, pomidory i parę łyżek ketchupu i zakrywamy naczynie folią aluminiową. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 1,5 godziny aż mięso będzie się rozpadać. Możemy podawać z pieczywem , ziemniakami lub kaszami.

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (32 votes cast)
Karkówka pieczona z porami i piwem, 3.6 out of 5 based on 32 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Jeden komentarz do wpisu “Karkówka pieczona z porami i piwem”

  1. naleśniki pisze:

    mmm… wygląda niebywale apetycznie! mniam

DianaGotuje.pl 2013