Karkówka pieczona z porami i piwem
przepis na ok. 6-8 porcji
- 8 plastrów karkówki po 1,5 cm każdy
- biała część pora
- 5 ząbków czosnku
- puszka pomidorów
- musztarda
- ketchup
- sól
- pieprz
- 0,5 l jasnego piwa
- ocet balsamiczny
Karkówkę nacieramy musztardą, octem, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem po czym odkładamy na noc do lodówki. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy piwem, dodajemy pokrojonego w krążki pora, pomidory i parę łyżek ketchupu i zakrywamy naczynie folią aluminiową. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 1,5 godziny aż mięso będzie się rozpadać. Możemy podawać z pieczywem , ziemniakami lub kaszami.

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem

karkówka z porem
Karkówka pieczona z porami i piwem,
Zobacz podobne przepisy
loading...
mmm… wygląda niebywale apetycznie! mniam