Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Przepis na ok. 4-5 porcji

Żeberka

Żeberka

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 3 łyżki ketchupu
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki papryki w proszku
  • 2 łyżeczki ostrej pasty paprykowej
  • woreczek do pieczenia

Ketchup, sos sojowy, wyciśnięty czosnek, papryki, olej i miód mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem i nacieramy powstałą marynatą żeberka pokrojone na kawałki. Mięso odstawiamy do lodówki na noc po czym umieszczamy je w woreczku do pieczenia. Żeberka pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 1,5-2 godzin. Tak przygotowane żeberka są bardzo soczyste i dobrze doprawione.

Żeberka

Żeberka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (55 votes cast)
Pieczone żeberka, 3.3 out of 5 based on 55 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013