Jesteś tutaj: Strona główna > desery > Ciasto marchewkowo-orzechowe z jabłkami i kremem

Ciasto marchewkowo-orzechowe z jabłkami i kremem

Przepis na małą keksówkę

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka startej na dużych oczkach marchewki
  • 1 szklanka orzechów laskowych i włoskich posiekanych
  • 1 łyżeczka płaska sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę jabłka
  • 2 jajka

krem:

  • 350 g serka naturalnego do smarowania np. President
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki masła

Składniki suche na ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy mokre składniki i całość miksujemy. Dodajemy orzechy, marchewkę i jabłka, mieszamy łyżką i przelewamy ciasto wyłożone papierem do pieczenia do małej keksówki. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy 45 do 50 minut do suchego patyczka. Ciasto po ostygnięciu przekrawamy na pół i smarujemy masą. Masę na ciasto robimy miksując na gładką masę cukier, masło i serek. Na koniec ciasto możemy obsypać pokruszonymi orzechami.

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

Ciasto marchewkowo-orzechowe

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (22 votes cast)
Ciasto marchewkowo-orzechowe z jabłkami i kremem, 3.5 out of 5 based on 22 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013