Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa z kalarepy z topionym serkiem

Zupa z kalarepy z topionym serkiem

Przepis na ok. 8 porcji

Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

  • 2 kalarepy
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • mały seler
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 trójkąty serka topionego śmietankowego
  • łyżka msała
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • biała część pora
  • 2 ząbki czosnku

Kalarepki obieramy ze skóry i kroimy w kostkę razem z ziemniakami, marchewką , porem i z 2 liśćmi z kalarepy. Warzywa razem z wyciśniętym czosnkiem podsmażamy na maśle z dodatkiem oliwy, solimy i doprawiamy pieprzem. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby było jej 2 razy tyle co warzyw, dodajemy seler i na wolnym ogniu gotujemy aż warzywa zmiękną. Jogurt mieszamy z serkami i paroma łyżkami zupy aby się nie zważyło i całość zabielamy. Jeżeli zupa jest za rzadka możemy zagęścić ją odrobiną mąki jednak nie jest to konieczne. Zupę doprawiamy solą i pieprzem i podajemy z upieczonym chlebem.

Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (10 votes cast)
Zupa z kalarepy z topionym serkiem, 4.5 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013