Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Tymbaliki drobiowe

Tymbaliki drobiowe

Składniki:

Tymbaliki drobiowe

Tymbaliki drobiowe

  • 1 kurczak
  • pęczek włoszczyzny
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 2 litry wody
  • 3 liście laurowe
  • parę gałązek lubczyku
  • natka pietruszki
  • żelatyna
  • 6 jajek ugotowanych na twardo

Kurczaka razem z włoszczyzną, zielem angielskim, lubczykiem i liśćmi laurowymi wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i na wolnym ogniu gotujemy aż mięso będzie miękkie. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Rosół dokładnie przecedzamy przez gazę i rozrabiamy z żelatyną w takiej ilości jaka jest zalecana przez producenta na opakowaniu. Mięso oddzielamy od skóry i kości i kroimy w kostkę razem z marchewką i pietruszką po czym rozkładamy warzywa z mięsem do miseczek razem z pokrojonym na ćwiartki jajkiem i posiekaną natką. Jeżeli chcemy możemy dodać dodatkowe składniki takie jak zielony groszek, kukurydza czy tez ogórki. Składniki doprawiamy pieprzem i zalewamy rosołem z żelatyną. Tymbaliki po ostudzeniu wkładamy do lodówki aby żelatyna ścięła się. Po wyłożeniu na talerze tymbaliki skrapiamy sokiem z cytryny.

Tymbaliki drobiowe

Tymbaliki drobiowe

Tymbaliki drobiowe

Tymbaliki drobiowe

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (12 votes cast)
Tymbaliki drobiowe, 3.9 out of 5 based on 12 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013