Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Letnia zupa jarzynowa

Letnia zupa jarzynowa

przepis na ok.5 porcji

zupa letnia

zupa letnia

  • garść żółtej fasolki szparagowej
  • garść bobu
  • garść różyczek kalafiora
  • 1 cukinia
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 ziemniaki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 300 g wędzonego boczku
  • łyżeczka papryki w proszku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka koperku
  • marchewka
  • pietruszka
  • duża łyżka serka śmietankowego np. almette

Fasolkę, bób,pietruszkę, kalafior i boczek wkładamy do garnka. Paprykę kropimy w kostkę razem z ziemniakami, marchewką i cukinią po czym dodajemy do reszty warzyw. Całość zalewamy zimną wodą tak aby było jej dwa razy tyle co warzyw i gotujemy zupę na wolnym ogniu aż warzywa i boczek będą miękkie. Boczek wyjmujemy z zupy, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do garnka. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym i serkiem. Całość gotujemy jeszcze chwilkę do połączenia smaków a po wyłożeniu na talerze podajemy ze świeżym pieczywem lub grzankami.

zupa letnia

zupa letnia

zupa letnia

zupa letnia

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (8 votes cast)
Letnia zupa jarzynowa, 3.9 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013