Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Tagliatelle ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem

Tagliatelle ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem

Przepis na ok. 4 porcje

makaron ze szpinakiem

makaron ze szpinakiem

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 1 kg świeżego szpinaku
  • opakowanie sera twarogowego wędzonego
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • tarta mozzarella

Szpinak dokładnie myjemy, ułamujemy większą część łodygi i osuszamy. Masło z oliwą rozgrzewamy na patelni z poszatkowanym czosnkiem i dodajemy szpinak. Całość dusimy aż szpinak puści soki i odparowujemy wodę. Na koniec do szpinaku dodajemy pokruszony ser i doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy na patelnię ze szpinakiem. Wszystko dokładnie mieszamy ciągle podgrzewając i wykładamy na talerze. Na koniec posypujemy makaron startą mozzarellą lub parmezanem.

makaron ze szpinakiem

makaron ze szpinakiem

makaron ze szpinakiem

makaron ze szpinakiem

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Tagliatelle ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013