Zielone szparagi z boczkiem i serem mozarella
Przepis na ok. 2 porcje
- pęczek zielonych szparagów
- po pół łyżeczki soli i cukru
- 6 plastrów wędzonego boczku
- kulka mozzarelli
Szparagi myjemy i obcinamy po 3 cm od dołu. Wkładamy pionowo do gotującej się wody z dodatkiem soli i cukru tak aby główki wystawały. Szparagi gotujemy ok. 10 minut po czym po wyjęciu z wody osuszamy i układamy w żaroodpornym naczyniu. Boczek podsmażamy na patelni.Na szparagi kładziemy plastry mozzarelli i boczku po czym wkładamy na parę minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni do momentu aż ser się stopi. Podajemy jako oddzielne danie lub z grzankami.

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi
Zielone szparagi z boczkiem i serem mozarella,
Zobacz podobne przepisy
loading...