Jesteś tutaj: Strona główna > jednogarnkowe, przekąski, zapiekanki > Zielone szparagi z boczkiem i serem mozarella

Zielone szparagi z boczkiem i serem mozarella

Przepis na ok. 2 porcje

Zielone szparagi

Zielone szparagi

  • pęczek zielonych szparagów
  • po pół łyżeczki soli i cukru
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • kulka mozzarelli

 

 

Szparagi myjemy i obcinamy po 3 cm od dołu. Wkładamy pionowo do gotującej się wody z dodatkiem soli i cukru tak aby główki wystawały. Szparagi gotujemy ok. 10 minut po czym po wyjęciu z wody osuszamy i układamy w żaroodpornym naczyniu. Boczek podsmażamy na patelni.Na szparagi kładziemy plastry mozzarelli i boczku po czym wkładamy na parę minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni do momentu aż ser się stopi. Podajemy jako oddzielne danie lub z grzankami.

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi

Zielone szparagi

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (9 votes cast)
Zielone szparagi z boczkiem i serem mozarella, 4.2 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013