Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Indyk marynowany w wódce, duszony z warzywami

Indyk marynowany w wódce, duszony z warzywami

Przepis na ok. 4 porcje

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

  • podudzie z indyka bez kości
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 4 gałązki tymianku
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml czystej wódki
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 4 młode cebulki
  • 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki

Podudzie kroimy na kawałki, smarujemy imbirem, solą, pieprzem, papryką i tymiankiem, wsadzamy do woreczka i zalewamy wódką. Mięso zamrażamy. Warzywa kroimy na większe kawałki, cebulki zostawiamy w całości i podsmażamy na patelni na oleju. Warzywa zdejmujemy z patelni i podsmażamy rozmrożone mięso razem z marynatą. Do mięsa dodajemy warzywa, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Całość posypujemy poszatkowaną natką pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniaczkami lub pieczywem. Mięso należy przygotować dzień wcześniej aby miało czas odmrozić się.

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

Indyk marynowany w wódce

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (11 votes cast)
Indyk marynowany w wódce, duszony z warzywami, 4.4 out of 5 based on 11 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013