Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Roladki z indyka nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta

Roladki z indyka nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta

przepis na ok. 8 roladek

roladki ze szpinakiem

roladki ze szpinakiem

  • pierś z indyka
  • 600 g mrożonego szpinaku
  • 8 suszonych pomidorów z oliwy
  • kostka sera feta
  • sól
  • pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • bułka tarta i 2 jajka do panierki
  • olej

Pierś z indyka kroimy w plastry i rozbijamy tak aby dało się zawinąć roladki. Każdy plaster solimy i posypujemy pieprzem. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy szpinak z czosnkiem i poszatkowanymi pomidorami. Na koniec szpinak mieszamy z serem feta dodajemy jajko i dobrze rozrabiamy masę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa smarujemy masą i zwijamy roladki. Mięso obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej po czym podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Roladki przekładamy do żaroodpornego naczynia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po pół godzinie sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Podajemy z sałatkami, ziemniaczkami lub innymi dodatkami.

roladki ze szpinakiem

roladki ze szpinakiem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (14 votes cast)
Roladki z indyka nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta, 4.1 out of 5 based on 14 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

2 Komentarze do wpisu “Roladki z indyka nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta”

  1. Marzena pisze:

    Wyglądają pysznie. Dodaje do wypróbowania :-)

  2. naleśniki pisze:

    Dziś zrobiłam – pycha! Wyszły cudowne:)

DianaGotuje.pl 2013