Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Roladki z indyka nadziewane mięsem

Roladki z indyka nadziewane mięsem

Przepis na ok. 8 roladek

roladki z mięsem

roladki z mięsem

  • pierś z indyka
  • 800 g mięsa mielonego np. z szynki wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki musztardy z całą gorczycą
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka ziół np. prowansalskich
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 2 jajka do panierki
  • olej

Pierś z indyka kroimy na plastry tak aby po rozbiciu można było zwinąć roladkę. Każdy płat solimy i posypujemy pieprzem. Na patelni podsmażamy cebulkę z mięsem, czosnkiem i ziołami. Mięso miksujemy z musztardą, jajkiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę mięsną jak jest za rzadka zagęszczamy bułką tartą. Na indyku rozsmarowujemy masę mięsną i formujemy roladki. Każdą roladkę obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoto na patelni. Roladki przekładamy do żaroodpornego naczynia, zakrywamy folią aluminiową aby roladki się nie spaliły i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Po tym czasie sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Jak jest za twarde to pieczemy dalej. Roladki możemy podawać z ziemniakami, kaszami czy tez sałatkami.

roladki z mięsem

roladki z mięsem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
Roladki z indyka nadziewane mięsem, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013