Jesteś tutaj: Strona główna > -Wielkanoc, potrawy świąteczne > Jajka w sosie chrzanowym

Jajka w sosie chrzanowym

Porcja na 5 jaj

jajka z sosem chrzanowym

jajka z sosem chrzanowym

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki świeżego chrzanu startego na drobnych oczkach
  • sól
  • pieprz

 

 

Jogurt, majonez i chrzan mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki aby smaki się połączyły. Jajka kroimy na połówki i polewamy gotowym sosem. Sos jest również idealny do wędlin i mięs.

jajka z sosem chrzanowym

jajka z sosem chrzanowym

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)
Jajka w sosie chrzanowym, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

2 Komentarze do wpisu “Jajka w sosie chrzanowym”

  1. naleśniki pisze:

    mmm… wygląda niebywale apetycznie! mniam

  2. sałatka pisze:

    woow takie jajka musiały być pyszne

DianaGotuje.pl 2013