Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Ravioli w błękitnym sosie

Ravioli w błękitnym sosie

Przepis na ok. 2 porcje

Ravioli z błękitnym sosem

Ravioli z błękitnym sosem

  • 500 g pierożków ravioli
  • 150 g sera lazur błękitny
  • 500 ml śmietanki 36 %
  • 50 ml białego wina
  • sól, pieprz, cytryna do smaku

 

 

Wino i śmietankę wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. wsypujemy starty ser lazur i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cytryną. Pierożki ravioli gotujemy wg. przepisu na opakowaniu i przekładamy do sosu. Całość razem mieszamy i wykładamy na talerze.

Ravioli z błękitnym sosem

Ravioli z błękitnym sosem

Ravioli z błękitnym sosem

Ravioli z błękitnym sosem

Ravioli z błękitnym sosem

Ravioli z błękitnym sosem

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Ravioli w błękitnym sosie, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Jeden komentarz do wpisu “Ravioli w błękitnym sosie”

  1. Super smaczny wygląd, aż ślinka cieknie. Dzięki za przypomnienie o daniach opartych na pierożkach ravioli. Wracają do naszego menu w daniu wg tego tu przepisu ;)

DianaGotuje.pl 2013