Jesteś tutaj: Strona główna > Tłusty Czwartek > Włoskie faworki

Włoskie faworki

Produkty:

faworki włoskie

faworki włoskie

  • 200 g maki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 40 g cukru pudru
  • 3 łyżki likieru amaretto
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Ze składników wyrabiamy gładkie ciasto, które wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkowujemy na cienkie płaty po czym wykrawamy paski 3 x 10 cm z nacięciem w środku. Końce przewlekamy przez środek i tak gotowe faworki smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Po ostygnięciu faworki obtaczamy w cukrze pudrze.

faworki włoskie

faworki włoskie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Włoskie faworki, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013