Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Tortellini z chutney z dyni

Tortellini z chutney z dyni

Przepis na 4 porcje

pierożki z dynią

pierożki z dynią

  • 2 opakowania pierożków tortellini ( polecam z lidla z serii de lux)
  • 2-3 szklanek pokrojonej w drobną kostkę dyni
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki owocowego octu balsamicznego -może być cytrynowy lub gruszkowy
  • sól
  • pieprz
  • 150 g wędzonego boczku

Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na niedużej ilości oliwy razem z cebulą i poszatkowanym czosnkiem. Jak boczek się przyrumieni dodajemy pokrojoną w kostkę dynie i na małym ogniu podsmażamy aż dynia będzie lekko miękka. Całość doprawiamy octem, miodem, sola i pieprzem i chwilę trzymamy na ogniu mieszając aby ocet odparował. Pierożki gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu i razem z odrobiną wody z gotowania dodajemy do sosu. Całość chwilę trzymany na ogniu mieszając aby sos pomieszał się z pierożkami a po wyłożeniu całość posypujemy tartą mozzarellą lub parmezanem.

pierożki z dynią

pierożki z dynią

pierożki z dynią

pierożki z dynią

pierożki z dynią

pierożki z dynią

chatney z dyni

chutney z dyni

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Tortellini z chutney z dyni, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013