Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Tatar

Tatar

Przepis na porcję 250 g

tatar

tatar

  • 250 g polędwicy wołowej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 mała cebula

 

Polędwicę mielimy z wodą, oliwą i masłem po czym doprawiamy do smaku solą i pieprze. Mięso układamy na talerzyku pozostawiając dziurkę w środku gdzie wbijamy żółtko jajka uprzednio sparzonego. Dookoła układamy pokrojonego w drobną kostkę ogórka i cebulkę. Całość posypujemy pieprzem.

tatar

tatar

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Tatar, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

2 Komentarze do wpisu “Tatar”

  1. Justyna pisze:

    Uwielbiam tatar pod każdą postacią:) Ten wołowy zdecydowanie wygrywa:)

  2. edyta pisze:

    super jedzonko

DianaGotuje.pl 2013