Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Tagliatelle z warzywami i fetą

Tagliatelle z warzywami i fetą

Przepis na 4 porcje

tagliatelle z warzywami i fetą

tagliatelle z warzywami i fetą

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 6 różyczek brokuła
  • biała część pora
  • 1 cukinia
  • ser feta
  • 3 łyżki oliwek zielonych
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Pora kroimy w krążki i razem z czosnkiem podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy. Jak por lekko się zeszkli  dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i oliwki po czym co chwila mieszając czekamy aż cukinia lekko zmięknie. Pod konie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i trzymamy na ogniu do miękkości. Całość doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy ugotowane al dente brokuły. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i razem z niewielka ilością wody z gotowania dodajemy do warzyw. Makaron lekko skrapiamy oliwą i całość mieszamy do połączenia się składników. Po wyłożeniu makaronu na talerze posypujemy wszystko serem feta.

tagliatelle z warzywami i fetą

tagliatelle z warzywami i fetą

tagliatelle z warzywami i fetą

tagliatelle z warzywami i fetą

tagliatelle z warzywami i fetą

tagliatelle z warzywami i fetą

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)
Tagliatelle z warzywami i fetą, 4.6 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013