Jesteś tutaj: Strona główna > ryby > Pstrąg tęczowy z pieczony z migdałami i kaparami

Pstrąg tęczowy z pieczony z migdałami i kaparami

Przepis na ok. 3 porcje

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

  • ok. 800 g fileta z pstrąga tęczowego
  • 4 łyżki płatków migdałów
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki kaparów w zalewie
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 0,5 cytryny
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Pstrąga myjemy, osuszamy i posypujemy sola i pieprzem. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy koperkiem, migdałami i skrapiamy oliwą. Do naczynia dodajemy pokrojone w połówki pomidorki, kapary i pokrojona w plasterki cytrynę.  Naczynie zakrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Rybę pieczemy 20-30 minut pod sam koniec pieczenia odkrywając folię aby podpiec migdały. Tak przygotowanego pstrąga podajemy z sałatą i pieczywem.

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

pstrąg tęczowy

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Pstrąg tęczowy z pieczony z migdałami i kaparami, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Jeden komentarz do wpisu “Pstrąg tęczowy z pieczony z migdałami i kaparami”

  1. gosia pisze:

    Az slinka leci

DianaGotuje.pl 2013