Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny, zapiekanki > Pieczeń rzymska z pieczarkami

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Produkty:

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

  • 0,5 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 10 plastrów boczku
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 3 cebule
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • bułka tarta
  • oliwa
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku do mięsa i 2 do farszu

Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem, podsmażoną 1 cebulą i dokładnie wyrabiamy rękoma. Dodajemy żółtka i ubite na sztywno białka, wyrabiamy i jak mięso jest za rzadkie podsypujemy bułką tartą. Na rozłożonej folii spożywczej układamy plastry boczku a na nich mięso, które smarujemy od środka musztardą tak aby całość tworzyła prostokąt. Na środek wykładamy podsmażone na oliwie i maśle pieczarki z cebulką i czosnkiem doprawione solą i pieprzem po czym zmiksowane z natką pietruszki i zagęszczone bułką tartą. Na sam koniec zwijamy mięso za pomocą folii tak aby uzyskać rulon, który przekładamy do keksówki boczkiem do góry. Pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około godziny. Podajemy z pieczywem lub z ziemniaczkami.

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
Pieczeń rzymska z pieczarkami, 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

3 Komentarze do wpisu “Pieczeń rzymska z pieczarkami”

  1. bryssska pisze:

    Ja dawno temu robiłam z jajkiem, i była pyszna

  2. MP pisze:

    Pieczarki to dobra wkładka do takiej pieczeni:)

DianaGotuje.pl 2013