Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa koperkowa z jajkiem

Zupa koperkowa z jajkiem

Przepis na ok. 2 porcje

Zupa koperkowa z jajkiem

Zupa koperkowa z jajkiem

  • litr rosołu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki serka chrzanowego lub śmietankowego
  • pieprz
  • sól

 

Jeżeli został nam rosół np. z niedzieli możemy szybko go przemienić w inną smaczną zupę. Wystarczy rosół pogotować parę minut z posiekanym koperkiem i wyciśniętym czosnkiem. Kiedy zupa przejdzie smakiem kopru dodajemy wymieszany z zupą serek i doprawiamy całość solą i pieprzem. Na sam koniec do zupy wlewamy rozkłócone jajko szybko mieszając i mamy na prawdę dobrą zupkę.

Zupa koperkowa z jajkiem

Zupa koperkowa z jajkiem

Zupa koperkowa z jajkiem

Zupa koperkowa z jajkiem

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (9 votes cast)
Zupa koperkowa z jajkiem, 4.7 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013