Jesteś tutaj: Strona główna > Boże Narodzenie > Ryba z dressingiem czosnkowym

Ryba z dressingiem czosnkowym

Porcja dla 2 osób

czarniak

czarniak

  • 600 g filetów z czarniaka
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół kostki masła
  • 6 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mąka

 

 

czarniak

czarniak

Filety z czerniaka jeśli są zamrożone to rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy w mące. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. na osobnej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy na nie posiekana natke i czosnek. Chwilę podgrzewamy aby czosnek przestał być surowy. Czarniaka przekładamy na patelnie z masłem i pokrywamy go powstałym sosem. Przekładamy rybę na talerze i podajemy np. z ziemniakami i brokułami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Ryba z dressingiem czosnkowym, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013