Jesteś tutaj: Strona główna > Boże Narodzenie > Ryba w puree z warzyw

Ryba w puree z warzyw

Porcja dla 2-4 osób

RYBA Z WARZYWAMI

RYBA Z WARZYWAMI

  • 1 opakowanie mieszanki warzyw mrożonych ( marchewka, por , seler, brukselka, fasolka, groszek)
  • 6-8 kostek mrożonego np. mintaja
  • słoiczek koncentraty pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • pół pęczka koperku
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

 

Warzywa wrzucamy do rondelka i zalewamy wodą tak aby je pokryła i gotujemy aby były al dente ( podlewamy co jakiś czas wodą aby warzywa nie przywarły) . Rozmrożoną rybą dzielimy na większe kawałki i dodajemy razem z wyciśniętym czosnkiem i koncentratem pomidorowym do warzyw i dusimy całość aż ryba nie będzie miękka a woda nie odparuje. Doprawiamy wszystko masłem , cukrem, koperkiem, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem . Tak przygotowana ryba jest idealna na wigilijny stół dla tych którzy nie lubią smażonej ryby lub dla dzieci.

RYBA Z WARZYWAMI

RYBA Z WARZYWAMI

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (10 votes cast)
Ryba w puree z warzyw, 4.9 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013