Jesteś tutaj: Strona główna > Boże Narodzenie > Rekin z czosnkiem i pietruszką

Rekin z czosnkiem i pietruszką

Przepis na 2 porcje

steki z rekina

steki z rekina

  • 4 steki z rekina ( do kupienia w biedronce)
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka miodu płynnego
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

 

Steki rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Posypujemy rybę solą i pieprzem, smarujemy oliwą i zawijamy w folię. Tak przygotowane steki pieczemy w 200 stopniach w piekarniku przez ok. 30 -40 minut tak aby mięso było soczyste. Oliwę mieszamy z sokiem cytryny, miodem i pietruszką. Czosnek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do dressingu, doprawiamy całość solą i pieprzem. Dressing odstawiamy na godzinę aby smaki się połączyły po czym gotową rybę polewamy powstałym sosem. Tak przygotowana ryba jest fajną alternatywą dla tłustego karpia.

steki z rekina

steki z rekina

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (10 votes cast)
Rekin z czosnkiem i pietruszką, 4.9 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

4 Komentarze do wpisu “Rekin z czosnkiem i pietruszką”

  1. bendezar pisze:

    To chyba nie jest tradycyjna świąteczna potrawa :)

    • Diana pisze:

      Oczywiście nie jest ale jak rodzina nie lubi karpia to trzeba wybierać inne rybki, Wesołych Świąt :-)

  2. bendezar pisze:

    A masz przepis na stek z renifera?

DianaGotuje.pl 2013