Jesteś tutaj: Strona główna > Boże Narodzenie > Pierś indycza z pomidorami

Pierś indycza z pomidorami

Przepis na 1 roladę

indyk z pomidorami

indyk z pomidorami

  • 1 kg piersi z indyka
  • pół słoiczka suszonych pomidorów
  • garść listków bazylii
  • sól morska
  • pieprz
  • 6 ząbków czosnku

 

 

Pierś z indyka rozkrawamy i rozbijamy na płaski płat. Suszone pomidory mieszamy z oliwą z pomidorów, wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Powstały farsz rozsmarowujemy na wewnętrznej stronie indyka i zwijamy w rulon. Roladę związujemy sznurkiem i nacieramy z wierzchu oliwa z solą i pieprzem. Roladę wkładamy do folii do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach od 1,5 do 2 godzin. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy mięso w rękawie aby wciągnęło powstały sos. Roladę możemy podawać z pieczywem lub z ziemniaczkami i sałatkami.

indyk z pomidorami

indyk z pomidorami

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (12 votes cast)
Pierś indycza z pomidorami, 4.8 out of 5 based on 12 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Jeden komentarz do wpisu “Pierś indycza z pomidorami”

  1. karmel-itka pisze:

    wspaniała domowa wędlina :]

DianaGotuje.pl 2013