Jesteś tutaj: Strona główna > Boże Narodzenie > Pieczona rolada z indyka

Pieczona rolada z indyka

Przepis na porcję z kilograma mięsa

rolada z indyka

rolada z indyka

  • kilogram piersi z indyka
  • pęczek natki pietruszki
  • 6 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 4 plasterki masła
  • 8 łyżek oliwy

 

 

Pierś indyka myjemy , osuszamy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem tworząc duży płat mięsa. Pierś solimy, posypujemy pieprzem. W miseczce rozrabiamy oliwę z posiekaną pietruszką i wyciśniętym czosnkiem. Tak sporządzoną mieszanka smarujemy wewnętrzna stronę mięsa, układamy plasterki masła i zwijamy rulon, który związujemy nitką. Mięso solimy i posypujemy z wierzchu solą i wkładamy do woreczka do pieczenia. tak przygotowany woreczek wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy od 1,5-2 godzin. Po wyjęciu mięso zostawiamy w woreczku aby wchłonęło powstały sos. Tak przygotowany indyk idealnie nadaje się do kanapek.

rolada z indyka

rolada z indyka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (9 votes cast)
Pieczona rolada z indyka, 4.9 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013