Jesteś tutaj: Strona główna > Boże Narodzenie > Marynowane jajka

Marynowane jajka

Porcja na 14 jaj

jajka w kminku

jajka w kminku

  • 14 jajek
  • 2 litry wody
  • 4 paczki kminku
  • 5 kopiastych łyżek soli

 

 

 

Wodę zagotowujemy z solą i kminkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo po czym obstukujemy każde jajko aby popękały skorupki. Jajka wkładamy do szklanego naczynia i zalewamy zalewą tak aby jajka były całe zakryte i odstawiamy słój na dwa do trzech dni w chłodne miejsce. Po wyjęciu jajek z zalewy obieramy ze skorupek i możemy podawać z wędliną i chrzanem. Jest to wspaniały dodatek do świątecznych posiłków.

jajka w kminku

jajka w kminku

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (13 votes cast)
Marynowane jajka, 4.4 out of 5 based on 13 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013