Jesteś tutaj: Strona główna > Boże Narodzenie, grzyby, jednogarnkowe > Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

Przepis na 6 porcji

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 100 g suszonych prawdziwków
  • 2 listki laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka mąki

Grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na parę godzin do namoczenia. Kapustę przelewamy wrzątkiem, odciskamy i wkładamy do garnka razem z listkiem laurowym , zielem angielskim i pokrojonymi w paseczki grzybami. Całość podlewamy wodą z namaczania grzybów, szklanką wody i pod przykryciem gotujemy do miękkości. Na maśle i oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pod koniec smażenia dodajemy mąkę robiąc zasmażkę. Dodajemy trochę wody z kapusty i dodajemy do garnka z gotującą się kapusta z grzybami. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

bigos

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (10 votes cast)
Kapusta z grzybami, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013