Kapusta z grzybami
Przepis na 6 porcji
- 1 kg kapusty kiszonej
- 100 g suszonych prawdziwków
- 2 listki laurowe
- 4 kulki ziela angielskiego
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
Grzyby zalewamy wodą i zostawiamy na parę godzin do namoczenia. Kapustę przelewamy wrzątkiem, odciskamy i wkładamy do garnka razem z listkiem laurowym , zielem angielskim i pokrojonymi w paseczki grzybami. Całość podlewamy wodą z namaczania grzybów, szklanką wody i pod przykryciem gotujemy do miękkości. Na maśle i oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pod koniec smażenia dodajemy mąkę robiąc zasmażkę. Dodajemy trochę wody z kapusty i dodajemy do garnka z gotującą się kapusta z grzybami. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami

kapusta z grzybami
Kapusta z grzybami,
Zobacz podobne przepisy
loading...