Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Pieczarki faszerowane serami

Pieczarki faszerowane serami

Przepis na 20 pieczarek

Pieczarki faszerowane serami

Pieczarki faszerowane serami

  • 20 dużych pieczarek
  • 2 serki śmietankowe do smarowania typu almette
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • paczka tartego sera żółtego lub mozzarelli
  • oliwa

 

Pieczarki obieramy i usuwamy nóżki po czym smarujemy każdą pieczarkę oliwą.  Serek śmietankowy mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Każdą pieczarkę nadziewamy serkiem i posypujemy startym serem. Tak przygotowane pieczarki możemy grillować lub upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu ponieważ za szybko znikły :-)

Pieczarki faszerowane serami

Pieczarki faszerowane serami

pieczarki

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (18 votes cast)
Pieczarki faszerowane serami, 3.9 out of 5 based on 18 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Jeden komentarz do wpisu “Pieczarki faszerowane serami”

  1. grażka pisze:

    Jadłam z grilla! są przepyszne,wszyscy byli zachwyceni!!!

DianaGotuje.pl 2013