Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

Kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

Przepis na ok. 10 kotletów

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

  • 0,5 kg mielonego mięsa z indyka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki bułki tartej
  • garść posiekanej bazylii z oregano
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki startej mozzarelli
  • olej do smażenia
  • bułka do obtoczenia kotletów

Bułkę tartą zalewamy śmietaną i zostawiamy do napęcznienia. Mięso mieszamy  z jajkiem, ziołami, serem i bułką ze śmietaną do uzyskania jednolitej masy i doprawiamy solą i pieprzem w razie potrzeby dodając bułkę tartą gdy mięso jest za rzadkie. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami lub makaronem i warzywami.

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (15 votes cast)
Kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą, 4.5 out of 5 based on 15 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , , ,

Jeden komentarz do wpisu “Kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą”

  1. przepis omlet pisze:

    Aż mi zaburczało w brzuchu, wszystkie składniki które uwielbiam. Ślinka cieknie na sam widok! Mniam! Pycha :)

DianaGotuje.pl 2013