Kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą
Przepis na ok. 10 kotletów
- 0,5 kg mielonego mięsa z indyka
- 1 jajko
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki bułki tartej
- garść posiekanej bazylii z oregano
- sól
- pieprz
- 3 łyżki startej mozzarelli
- olej do smażenia
- bułka do obtoczenia kotletów
Bułkę tartą zalewamy śmietaną i zostawiamy do napęcznienia. Mięso mieszamy z jajkiem, ziołami, serem i bułką ze śmietaną do uzyskania jednolitej masy i doprawiamy solą i pieprzem w razie potrzeby dodając bułkę tartą gdy mięso jest za rzadkie. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami lub makaronem i warzywami.

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą
Kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą,
Zobacz podobne przepisy
loading...
Aż mi zaburczało w brzuchu, wszystkie składniki które uwielbiam. Ślinka cieknie na sam widok! Mniam! Pycha