Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Indyk pieczony z cząbrem i białym winem

Indyk pieczony z cząbrem i białym winem

Przepis na 4 porcje

indyk zapiekany z cząbrem i warzywami

indyk zapiekany z cząbrem i warzywami

  • 4 udka z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • garść świeżego cząbru
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka w proszku
  • 1 cebula
  • biała część pora
  • 5 ząbków czosnku
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • oliwa

Indyka nacieramy oliwą, solą, pieprzem i papryką po czym wkładamy do woreczka do pieczenia razem z pokrojonymi w plasterki marchewkami ,porem i resztą warzyw w całości. Na koniec do woreczka wkładamy cząber i wlewamy wino po czym woreczek zamykamy. Indyka pieczemy w 200 stopniach przez 2-2,5 godziny. Podajemy ze świeżym pieczywem lub ziemniaczkami.

indyk zapiekany z cząbrem i warzywami

indyk zapiekany z cząbrem i warzywami

indyk zapiekany z cząbrem i warzywami

indyk zapiekany z cząbrem i warzywami

indyk zapiekany z warzywami i cząbrem

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (12 votes cast)
Indyk pieczony z cząbrem i białym winem, 4.8 out of 5 based on 12 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013