Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny, z wołowiny > Kotleciki z miętą i szałwią

Kotleciki z miętą i szałwią

Przepis na ok. 10 kotletów

kotleciki z miętą i szałwią

kotleciki z miętą i szałwią

  • 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 3 łyżki śmietany
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • garść posiekanej mięty z szałwią
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Mięso razem ze śmietaną, jajkiem, bułką i wyciśniętym czosnkiem wyrabiamy rękoma na gładką masę. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym.

kotleciki z miętą i szałwią

kotleciki z miętą i szałwią

kotleciki z miętą i szałwią

kotleciki z miętą i szałwią

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (12 votes cast)
Kotleciki z miętą i szałwią, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Jeden komentarz do wpisu “Kotleciki z miętą i szałwią”

  1. Ola pisze:

    ciekawe połączenie smaków :) pozdrawiam i polecam dania na grilla http://www.zgrilla.pl/plastry-cukinii-z-grilla/

DianaGotuje.pl 2013