Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Wątróbka po żydowsku z rodzynkami i cynamonem

Wątróbka po żydowsku z rodzynkami i cynamonem

Przepis na 2 porcje

wątróbka po żydowsku

wątróbka po żydowsku

  • 500 g wątróbki kurzej lub indyczej
  • 2 duże jabłka
  • 3 cebule
  • płaska łyżeczka cynamonu (lub 1/2 jak ktoś woli łagodniejszy smak)
  • 4 łyżki rodzynek
  • łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • 3 łyżki mąki

Wątróbkę myjemy ,oczyszczamy z błon, posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące wymieszanej z majerankiem. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wątróbkę po czym dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę lub piórka, posypane cynamonem jabłka obrane i pokrojone w ósemki oraz rodzynki. Patelnię zakrywamy pokrywką i pod przykryciem dusimy co chwile mieszając do momentu aż jabłka i cebula zmiękną. Całość posypujemy solą i jeszcze chwilkę podsmażamy do zrumienienia wątróbki. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty.

wątróbka po żydowsku

wątróbka po żydowsku

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (20 votes cast)
Wątróbka po żydowsku z rodzynkami i cynamonem, 4.9 out of 5 based on 20 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

Jeden komentarz do wpisu “Wątróbka po żydowsku z rodzynkami i cynamonem”

  1. Betty pisze:

    Dawno nie jadłam wątróbki, a w połączeniu z rodzynkami i cynamonem musi być przepyszna. Dzięki, skorzystam.

DianaGotuje.pl 2013