Jesteś tutaj: Strona główna > makarony, ryby > Tagliatelle ze szpinakiem i morszczukiem

Tagliatelle ze szpinakiem i morszczukiem

Przepis na 4 porcje

makaron z morszczukiem

makaron z morszczukiem

  • 10 gniazdek makaronu tagliatelle
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • 1 duży pomidor
  • 6 suszonych pomidorów
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • 4 filety z morszczuka lub innej rybki
  • mąka do panierowania
  • jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • tarty parmezan

Pomidora obieramy ze skórki i nasion, kroimy w kostkę razem z czosnkiem i suszonymi pomidorami po czym podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy szpinak i chwilę jeszcze podgrzewamy. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i z odrobiną wody z gotowania dodajemy do warzyw. Całość mieszamy na ogniu do połączenia składników, doprawiamy solą , pieprzem i oliwą aby makaron nie był suchy. Rybę oprószamy solą , pieprzem i natką następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i mące. Rybę smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Makaron wykładamy na talerze, na górę układamy rybę i posypujemy całość startym parmezanem.

makaron z morszczukiem

makaron z morszczukiem

makaron z morszczukiem

makaron z morszczukiem

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (17 votes cast)
Tagliatelle ze szpinakiem i morszczukiem, 4.4 out of 5 based on 17 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013