Jesteś tutaj: Strona główna > jednogarnkowe, z wieprzowiny > Schab pieczony z ziołami i mlekiem

Schab pieczony z ziołami i mlekiem

Przepis na 4 porcje

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

  • 8 plastrów schabu po 2 cm grubości
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • mleko
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki suszonej jarzynki

 

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem i nacieramy oliwą z wyciśniętym czosnkiem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry schabu, smarujemy jogurtem, posypujemy rozmarynem, jarzynką i ziołami prowansalskimi i układamy kolejną warstwę. Całość zalewamy mlekiem tak aby przykrywało mięso i posypujemy żółtym serem. Naczynie wkładamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni i pieczemy ok. 1,5 godziny. Podajemy z ziemniaczkami i sałatkami.

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

schab zapiekany z ziołami i mlekiem

 

 

schab pieczony z ziołami i mlekiem

schab pieczony z ziołami i mlekiem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (21 votes cast)
Schab pieczony z ziołami i mlekiem, 4.3 out of 5 based on 21 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013