Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Wątróbka z jabłkiem i borówkami

Wątróbka z jabłkiem i borówkami

Przepis na 2-3 porcji

wątróbka z jabłkiem i borówka

wątróbka z jabłkiem i borówka

  • 600 g wątróbki drobiowej
  • 1 duże twarde kwaskowe jabłko
  • 2 -3 łyżek borówek ( ze słoiczka)
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 cebula
  • pieprz
  • sól
  • oliwa

Wątróbki oczyszczamy , posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące wymieszanej z majerankiem. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wątróbkę i jak lekko się zrumieni dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone na 10 części jabłko obtoczone w majeranku. Patelnię zakrywamy pokrywką i smażymy wszystko na wolnym ogniu co chwilę mieszając do momentu aż jabłka zmiękną. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy borówki, solimy wątróbkę i całość jeszcze chwilę podsmażamy. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty. Na wątróbkę możemy dać na koniec jeszcze trochę borówki.

wątróbka z jabłkiem i borówka

wątróbka z jabłkiem i borówka

wątróbka z jabłkiem i borówka

wątróbka z jabłkiem i borówka

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (12 votes cast)
Wątróbka z jabłkiem i borówkami, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Jeden komentarz do wpisu “Wątróbka z jabłkiem i borówkami”

  1. Nashelly pisze:

    Mniam, przepadam za wątróbką :D taką z jabłkami już robiłam – dodatek borówek również jest bardzo ciekawy ! :D

DianaGotuje.pl 2013