Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Schab pieczony z serem

Schab pieczony z serem

Przepis na 4 porcje

schab pieczony z serem

schab pieczony z serem

  • 8 plastrów schabu bez kości ( ok. 2 cm plastry)
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 8 łyżeczek majonezu
  • 8 łyżeczek ketchupu
  • 6 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

 

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem , posypujemy z każdej strony solą i pieprzem po czym nacieramy wyciśniętym czosnkiem wymieszanym z oliwą. Schab układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym plastrze rozsmarowujemy majonez. Na majonezie układamy żółty ser a na sam koniec rozsmarowujemy ketchup. Blaszkę wkładamy do piekarnika nastawionego na 180-200 stopni grzałki dół i pieczemy od 30-40 minut aż schab zmięknie. Schab podajemy z pieczonymi ziemniaczkami najlepiej z sosem czosnkowym i sałatkami. Jeżeli chcemy uzyskać wersję mniej kaloryczną możemy pominąć oliwę i dodać mniej majonezu.

schab pieczony z serem

schab pieczony z serem

schab pieczony z serem

schab pieczony z serem

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (21 votes cast)
Schab pieczony z serem, 4.6 out of 5 based on 21 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

7 Komentarze do wpisu “Schab pieczony z serem”

  1. Maryla pisze:

    Juz wiem co dzisiaj bedzie na obiad:-)

  2. Betty pisze:

    Schab jest zawsze świetnym pomysłem na szybki, relatywnie tani i sycący obiad. A jeszcze z serkiem, mniam!

  3. Marlena pisze:

    Pyszności :-)

  4. graszka pisze:

    Schab wygląda na pyszności-jutro wypróbuję,ale te ziemniaki…..mniam!!!

DianaGotuje.pl 2013