Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Jajka faszerowane z anchois

Jajka faszerowane z anchois

Przepis na 8 jajek

jajka faszerowane z anchois

jajka faszerowane z anchois

  • 8 jajek
  • 5 płatów anchois
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu
  • łyżka posiekanego szczypiorku

 

 

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Z jajek wydrążamy żółtka, które mieszamy ze szczypiorkiem, majonezem i poszatkowanymi anchois na masę. Doprawiamy pieprzem i nadziewamy farszem białka jajek.

jajka z anchua

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (12 votes cast)
Jajka faszerowane z anchois, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

2 Komentarze do wpisu “Jajka faszerowane z anchois”

  1. Tak się składa, że słoiczek anchois mam jeszcze w lodówce :) Może skuszę się na takie jajka, bo same fileciki mi kompletnie nie podeszły :/

    • Diana pisze:

      To fakt , że anchois są dość specyficzne w smaku ale jako dodatek są smaczne ale wszystko zależy od gustu :-)

DianaGotuje.pl 2013