Krem z groszku z serem gorgonzola
Przepis na 2-4 porcji
- 3 szklanki mrożonego groszku
- szklanka mrożonej lub świeżej włoszczyzny
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- bulion ( lub woda z kostką rosołową)
- 2 duże łyżki sera gorgonzola
- 4 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego
Groszek, włoszczyznę i czosnek wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem tak aby bulion był 2-3 cm wyżej niż warzywa. Zupę gotujemy na wolnym ogniu aż groszek nie zmięknie, dodajemy ser i śmietanę po czym całość miksujemy. Jak krem jest za gęsty to rozrabiamy go bulionem. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Możemy podawać z grzankami, smażonym boczkiem lub posypaną serem.

krem z groszku z gorgonzolą

krem z groszku z gorgonzolą
Krem z groszku z serem gorgonzola,
Zobacz podobne przepisy
loading...
Hi hi… A u mnie dziś też zielony krem… z tym, że brokułowy
Pozdrawiam!
Brokułowy też niczego sobie
pozdrawiam