Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Jajka w kminku

Jajka w kminku

Porcja na 14  zamarynowanych jaj

jajka w kminku

jajka w kminku

  • 14 jajek
  • 2 litry wody
  • 4 -5  paczek kminku
  • 5 kopiastych łyżek soli lub 4 soli morskiej
  • garść łupinek z cebuli ( nie są konieczne)

 

 

Wodę gotujemy z solą, kminkiem i cebulą po czym odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, ostukujemy skorupki aby były popękane i układamy jaja w szklanym słoju. Jajka zalewamy ostygniętą marynatą z kminkiem i odstawiamy na ok. 3 dni w chłodne miejsce. Tak zamarynowane jajka są idealne na świąteczne śniadanie z wędliną i chrzanem.

jajka w kminku

jajka w kminku

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (15 votes cast)
Jajka w kminku, 4.9 out of 5 based on 15 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013