Jesteś tutaj: Strona główna > przetwory > Domowy chrzan

Domowy chrzan

Przepis na porcję z 2 korzeni chrzanu

domowy chrzan

domowy chrzan

  • 2 korzenie chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli

 

 

 

 

Chrzan obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Do startego chrzanu dodajemy jogurt, sok z cytryny i szczyptę soli i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany chrzan przekładamy do słoiczka aby nie wywietrzał i trzymamy w lodówce. Domowy chrzan jest bardziej ostry i aromatyczny niż ten kupiony w sklepie i co najważniejsze nie zawiera konserwantów. Jest idealny do świątecznych potraw.

domowy chrzan

domowy chrzan

domowy chrzan

domowy chrzan

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (14 votes cast)
Domowy chrzan, 4.8 out of 5 based on 14 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013