Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa meksykańska z grzankami z czosnkiem

Zupa meksykańska z grzankami z czosnkiem

Danie dla 6 osób

zupa meksykańska

zupa meksykańska

  • 500 gr mięsa mielonego wołowego
  • 2 puszki pomidorów bez skórek
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka białej fasoli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • zioła prowansalskie
  • majeranek
  • tarty ser żółty
  • chilli
  • czerwona papryka w proszku
  • 2 kostki rosołowe wołowe
  • sól
  • pieprz

zupa meksykańska

zupa meksykańska

Do garnka wrzucamy odsączone fasole i kukurydzę, pomidory z puszki, kostki rosołowe i koncentrat. Całość zalewamy wodą tak aby było jej raz tyle co składników i gotujemy na wolnym ogniu. Na patelni podsmażamy cebulę z mięsem mielonym i czosnkiem, dodajemy do zupy. Doprawiamy zupę łyżką majeranku, ziół prowansalskich i ostrą papryką. Gotujemy ok. 30 minut aby zupa trochę zgęstniała i dodajemy według upodobań sól, pieprz i chilli. Do miseczek wsypujemy starty żółty ser i zalewamy zupą. Podajemy z grzankami z czosnkiem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (15 votes cast)
Zupa meksykańska z grzankami z czosnkiem, 4.3 out of 5 based on 15 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013