Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Tagliatelle ze szpinakiem i serem gorgonzola

Tagliatelle ze szpinakiem i serem gorgonzola

Porcja dla 4 osób

tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą

tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą

  • Opakowanie makaronu tagliatelle
  • 0,5 kg szpinaku świeżego lub opakowanie mrożonego
  • pół główki czosnku
  • trójkącik sera gorgonzola
  • 400 g śmietany lub jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

 

 

Szpinak myjemy i wrzucamy na rozgrzane masło. Jak zmięknie to solimy, dodajemy pieprzu i wrzucamy ser gorgonzola ze śmietaną i wyciśniętym czosnkiem . Jak powstanie sos wrzucamy do niego ugotowany w osolonej wodzie al dente makaron, mieszamy parę sekund i gotowe.

tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą

tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
Tagliatelle ze szpinakiem i serem gorgonzola, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

2 Komentarze do wpisu “Tagliatelle ze szpinakiem i serem gorgonzola”

  1. Klasyczne i najpyszniejsze połączenie!

  2. Bardzo fajny przepis. Muszę kiedyś wypróbować ten przepis. Bo szpinak bardzo lubię. :)

DianaGotuje.pl 2013