Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Tagliatelle z dynią i boczkiem

Tagliatelle z dynią i boczkiem

Przepis na 3-4 porcji

tagliatelle z dynią

tagliatelle z dynią

  • 9 gniazdek makaronu tagliatelle
  • 250 g wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • dynia wielkości pięści obrana i oczyszczona z pestek
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka suszonej szałwii
  • oliwa

 

Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Pod koniec smażenia do składników dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i szałwię, przykrywamy patelnię pokrywką i chwilę podsmażamy aż dynia nie zmięknie ale się nie rozpadnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i dodajemy z odrobiną wody z gotowania do reszty składników. Chwilę całość mieszamy aż składniki połączą się. Po wyłożeniu makaronu na talerze posypujemy startym parmezanem.

tagliatelle z dynią

tagliatelle z dynią

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (9 votes cast)
Tagliatelle z dynią i boczkiem, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013