Jesteś tutaj: Strona główna > desery > Babeczki jogurtowe

Babeczki jogurtowe

Przepis na ok. 8 babeczek

babeczki jogurtowe

babeczki jogurtowe

  • 125 g jogurtu naturalnego o temp. pokojowej
  • 2 duże jajka o temp. pokojowej
  • 75 g roztopionego masła
  • 150 g mąki pszennej
  • 125 g drobnego cukru
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki kakao ( lub skórka starta z 1 cytryny)

 

Jogurt, jajka i masło mieszamy trzepaczką po czym dodajemy resztę składników. Całość mieszamy aby nie było grudek i wypełniamy foremki do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni od 20-30 minut do momentu aż patyczek po włożeniu będzie suchy. Po ostudzeniu babeczki posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem.

babeczki jogurtowe

babeczki jogurtowe

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (10 votes cast)
Babeczki jogurtowe, 5.0 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

2 Komentarze do wpisu “Babeczki jogurtowe”

  1. Capacitier pisze:

    Wyglądają smacznie :D

DianaGotuje.pl 2013